search
menu menu_open

Jak pomóc branży gastronomicznej po pandemii? FPP proponuje posiłki pracownicze

12 kwietnia 2021

Jak pomóc branży gastronomicznej po pandemii? FPP proponuje posiłki pracownicze

Po spustoszeniu, jakie ciągle sieje koronawirus w naszej gospodarce, będziemy musieli zrobić wszystko, by ułatwić najbardziej poszkodowanym branżom dojście do siebie. Jedną z nich jest gastronomia, która od początku pandemii nie wróciła ani na chwilę do pełnej normalności.

Gdy koronawirus ucichnie, spadki w obrotach branży będą ogromne – a wiele przedsiębiorstw w ogóle nie powróci na rynek. Ważne jest więc, by umiejętnie stymulować popyt w branży gastronomicznej – który pomoże firmom w odbudowie straconej płynności finansowej.

Jednym z pomysłów, które

Federacja Przedsiębiorców Polskich

proponuje rządzącym, jest usprawnienie systemu finansowania posiłków pracowniczych przez pracodawców. To jedno z niewielu rozwiązań, na których skorzystają zarówno pracodawcy i pracownicy, jak też potencjalnie budżet państwa.

Więcej:

https://biznes.interia.pl/praca/news-jak-pomoc-branzy-gastronomicznej-po-pandemii-fpp-proponuje-p,nId,5156382

Źródło: Interia.pl